Börjar bli nervös

Snart är det dags för skolan och jag börjar bli lite nervös faktiskt. Har börjat fundera så mycket kring att jag knappt känner någon i Göteborg. Jag har ju några vänner där men tänk om man inte får några vänner i klassen?! Det är den jobbigaste känslan någonsin. Jag har dock aldrig haft svårt att skaffa vänner innan men man blir ändå lite nervös, kanske inte finns någon människa där som man klickar med. Så just nu är jag lite nervös över att inte få några vänner och känna mig helt ensam i Göteborg när jag väl är där. Jag ska försöka vara med nollningen i alla fall för det har jag läst att det underlättar mycket då det är massa lekar där man ska lära känna varandra och sånt kan ju vara bra att vara med på.

Jag är inte bara nervös utan jag är glad samtidigt, jag har nämligen fått tag i en lägenhet. Det är visserligen andrahandskontrakt men tjejen som hyr ut lägenheten ska studera utomlands i ett år så vi har skrivit kontrakt på minst ett år i alla fall. Så skönt att veta att man har boende för minst ett år i alla fall. Det var inte säkert att hon skulle stanna kvar i Göteborg efter det året så om allting funkat bra under året så kan jag eventuellt få ta över förstahandskontraktet istället. Så vi håller tummarna för att hon som hyr ut antingen älskar landet hon flyttar till eller får ett bra jobb i Stockholm så hon inte vill bo kvar. Haha får man ens hoppas att folk inte vill komma tillbaka till Göteborg?!

Nåja, det var i stort sett bara dom två sakerna som var nytt att berätta om. Annars har jag inte gjort så mycket mer än att börja kolla på saker att ha i lägenheten. Tjejen ska inte hyra ut den möblerad vilket känns rätt skönt. Inte för att jag tycker det är äckligt att använda någon annans möbler utan för att det känns mer som ens egna lägenhet om man får inreda den som man vill. Sen kan det ju vara så att hennes stil absolut inte är som min och då blir det inte lika mysigt heller.

Lägenheten är ganska stor, det är en tvåa med separat kök, så man slipper bo litet som i en studentlägenhet. Studentlägenheterna är oftast bara ett rum med kokvrå och nu får jag ett komplett kök med ugn och stor kyl och frys. Att slippa bo i köket känns också skönt och att man kan bjuda över lite folk utan att man sitter på varandra. De första grejerna som jag har fixat till lägenheten är saker jag redan haft hemma i mitt flickrum. En säng, soffa och ett sminkbord, eller ja en kombinerad byrå med spegel ovanpå. Så smidigt att kunna få plats med allt det. Sen har jag kollat runt mycket på olika hemsidor med saker och gud vad man bara vill beställa allting! Första beställningen fick dock bli på en lampa och några tavlor med fina citat på så man blir peppad varje dag! Vid sängen tänkte jag ha en tavla med budskapet ”wake up and kick ass”. Det är tur att jag minsann har sparat ihop en stor budget så jag kan slösa lite utan att må dåligt över det. Nu ska jag minsann ut på stan en runda och leta efter mattor, tycker det är lite svårt att klicka hem sånt när man inte kan se och känna på materialet helt.

/ Amanda

budskap på tavlor

Jag bara älskar tavlor med budskap! 

Lämna ett svar