Ett deppigt inlägg

Idag har jag haft min sista träning med damlaget här hemma. Hela sommaren har vi fortsatt att träna ihop och se till så man inte tappar formen inför hösten. Men idag var det dags för min absolut sista träning. Att gå till fotbollsplanen som jag spelat på sen jag var liten var ganska ledsamt men ändå pirrigt, hjärtat bultade och det skulle bli kul att få ha en sista träning med alla tjejerna. Under sommaren har det varit lite från och till vilka som har kunnat vara med beroende på jobb och semester men idag var det min, Elins och Jessicas sista gång så alla skulle försöka komma. Och alla lyckades ta sig dit.

Vi började med att ha en vanlig fysträning för att sen dela upp lag och köra en match mot varandra. Jag Elin och Jessica hamnade i samma lag så att vi skulle få chansen att vinna den sista matchen någonsin i laget. Det var ganska kämpigt kan jag säga, de andra tjejerna gav sig sannerligen inte bara för att vi skulle få vinna en sista gång. Men till slut så lyckades Jessica trycka in ett mål och vi stod som segrare. Så underbart att få stå som segrare en sista gång på planen man växt upp på. Alla i laget har spelat ihop i alla fall de senaste 5 åren så vi har blivit väldigt nära med varandra. Efter matchen så duschade vi och fixade oss, vinnarna fick duscha först som alltid medans förlorarna fick städa undan allt vi använt.

Efteråt så gjorde vi oss klara för att ha en gemensam tacokväll och den blev verkligen lyckad. Vi pratade om massa gamla minnen, önskade varandra lycka till i framtiden och hade det allmänt bra. Jag kommer verkligen sakna dessa tjejerna och det är därför jag är så ledsen över att skria detta inlägget. Fotbollen har betytt så mycket för mig igenom hela min uppväxt och att helt plötsligt slitas ifrån detta laget och min tränare kommer vara kämpigt. Men förhoppningsvis så kommer jag att hitta ett lag att spela med i Göteborg som inte enbart är på Korpen nivå. Jag insåg nu idag hur viktigt det faktiskt är att spela i ett bra lag för att själv inte tappa för mycket av ens egna talang. Jag är lite rädd att tappa för mycket om jag enbart spelar i korpen och på det viset riskera min dröm om att faktiskt ta sig från Allsvenskan till landslaget. Så jag har redan bestämt mig för att ringa alla lag som är av intresse redan imorgon!

Det var med stor sorg i hjärtat som jag gick hem från vår sista tacokväll igår, även om jag kommer hålla kontakten med alla tjejerna ås vet jag att det inte kommer bli samma grej. Dock så är jag väldigt glad över att vår sista kväll ihop blev en sådan succé och att vi verkligen kommer vara vänner hela livet. Jag ska försöka tänka positivt inför fotbollslivet i Göteborg i alla fall och jag tror att det kommer gå bra. Min tränare lovade att ställa upp som en referens så det underlättar absolut när man ringer lagen och försöker få sig en plats. Nu ska jag sova så det kan bli imorgon och mitt quest med att få en plats i lagen kan börja!

/ Amanda

fotboll med laget

Lämna ett svar