Har du sneda tänder?

Funderar du på om du behöver en tandställning? Vi har väl alla en mental bild av den där förskräckliga flickan i filmen Rädda Nemo, som kommer in i tandläkarmottagningen, får tag i fisken Nemo som har fångats i en plastpåse och som hon skakar upp och ner för att få liv i Nemo (som hon tror är död). Ingen vill se ut som den där flickan i filmen, med ful tandställning.
Ingen vill ha en ful tandställning. De gamla tandställningarna, gjorde ju ont i munnen, skavde och samlade en massa matrester.

Har du funderat på invisaligne?

Men som tur är så finns det “osynliga” tandställningar numera – invisaligne. Antingen kan man få en tandställning på insidan av tänderna, eller så kan man få en tandställning som är gjord av genomskinlig plast. Sedan är man ju tvungen att tvätta rent den genomskinliga tandställningen varje gång som man har ätit, vilket kan vara ganska bökigt. Går man i skolan vill man sällan gå på toaletten, då de ofta är illa städade, överfulla med toapapper på golvet och i papperskorgarna – och gud vet vad på golven.

Nej då är invisalign det bästa alternativet. Prata med din tandläkare om du är orolig över dina sneda tänder – och vem har sagt att man måste ha raka tänder, förresten? Det är personligt att ha tänder som är unika och som ingen annan har, eller hur?

Vi behöver bli nöjdare med vårt utseende

Det gäller att inte smittas på ett negativt sätt av reklamen, som talar om att “alla” måste ha raka och vita tänder. Det blir dyrt i längden om vi ska se perfekta ut. Särskilt tjejer är fostrade att tycka att det är något fel på kroppen, och tyvärr har det spritt sig till killarna också. Tänk om vi kunde vända på trenden och få alla att vara nöjda med sitt utseende.