Hit går flytten

Hej allihopa!
Som jag nämnde sist så hade jag sökt lite utbildningar och svaret om antagning har kommit. Jag kom in på det jag helst av allt ville! Så himla kul. Programmet som jag har sökt är socionom, då jag gillar att arbeta med människor så är jag väldigt intresserad av att bli socionom. Såklart har drömmen om att bli fotbollsproffs inte försvunnit, men skulle den planen inte riktigt gå så måste jag ha något att falla tillbaka till och socionom känns helt perfekt då. Jag har blivit antagen till programmet i Göteborg på Göteborgs Universitet. Jag har alltid älskar Göteborg så att flytta dit för studier kommer bli riktigt bra. Att bo i Lund eller Uppsala är det många som vill göra när de ska studera, just för att det ska vara lite mer studentliv där, med nationer och sådär. Men jag har aldrig haft suget efter att springa runt i sån där overall och allting. Nej jag nöjer mig med att gå på ett universitet med bra rykte och vara i en storstad. Att bo i den näst största staden i Sverige är ju inget man tackar nej till.

Det som är så bra med Göteborg är ju att det är så stort vilket gör att det inte kommer vara några problem att hitta ett fotbollslag att spela i. Så himla skönt att jag inte kommer behöva nöja mig med ett korplag utan kommer kunna hamna i en lite högre divison direkt. Fotbollen är fortfarande en väldigt stor del av mitt liv och jag vill inte släppa det bara för att jag måste börja plugga. Det som är så skönt är att om jag inte trivs med att studera så kommer det säkert inte vara några problem att skaffa sig ett jobb då staden är så stor. Plus att jag redan jobbat på både McDonalds och Ica som lär finnas på ett antal olika ställen i staden. Så jag är ändå taggad! Om jag pluggar så lär jag ju bo där i minst tre år i alla fall, socionomprogrammet i Göteborg är ju lite speciellt för du kan lägga till en termin extra så räknas det som en högre utbildning än grundnivån. Och att läsa en termin extra är ju inte så jobbigt när man väl läst tre år!

Så nu när flyttlasset går till Göteborg så behöver jag era bästa tips på vad man kan göra där, Liseberg och alla konserter är ju en självklarhet! Men vart finns alla små pärlor som man ej får missa? Kommentera och tipsa gärna med allt ni vet! Gärna med fina ställen man kan bo på också. Jag har hört att det tydligen ska vara rätt så svårt att få ett boende i Göteborg, att det börjar bli lika svårt som i Stockholm och det känns ju inte alls kul. Men förhoppningsvis så lyckas jag få tag i något iallafall. Annars så har jag lite vänner och släkt som bor där uppe så jag tänker se allting positivt. Jag ska upp redan i nästa vecka faktiskt och försöka kolla in staden lite och försöka förstå att jag ska flytta dit haha!

stationen i göteborg

Centralstationen i Göteborg lär få många besök av mig under de kommande åren!

Lämna ett svar