Permanent hårborttagning i Stockholm

Laserhårborttagning är en medicinsk procedur som använder en koncentrerad ljusstråle (laser) för att ta bort oönskat hår. Vid hårborttagning med laser i Stockholm avger en laser ett ljus som absorberas av pigmentet (melanin) i håret. Ljusenergin omvandlas till värme, vilket skadar de rörformade säckarna i huden (hårsäckarna) som producerar hårstrån. Denna skada hämmar eller fördröjer framtida hårväxt.

Är hårborttagning med laser permanent?

Även om hårborttagning med laser effektivt i Stockholm fördröjer hårväxten under långa perioder, resulterar det vanligtvis inte i en sann permanent hårborttagning. Flera laserhårborttagningsbehandlingar behövs för initial hårborttagning, och underhållsbehandlingar kan också behövas. Laserhårborttagning är mest effektivt för personer som har ljus hy och mörkt hår, men det kan framgångsrikt användas på alla hudtyper och hårfärger.

Hårborttagning med laser används för att minska oönskat hår. Vanliga behandlingsställen inkluderar ben, armhålor, överläpp, haka och bikinilinjen. Det är dock möjligt att behandla oönskat hår i nästan alla områden, förutom ögonlocket eller omgivande område. Hud med tatueringar bör inte heller behandlas.

Hårfärg och hudtyp påverkar framgången med laserhårborttagning. Grundprincipen är att hårets pigment, men inte hudens pigment, ska absorbera ljuset. Lasern ska bara skada hårsäcken samtidigt som man undviker skador på huden. Därför ger en kontrast mellan hår och hudfärg — mörkt hår och ljus hud — de bästa resultaten.

Hur kan du förbereda dig för din hårborttagning

Om du är intresserad av hårborttagning med laser i Stockholm så kan det vara bra att göra följande innan ditt besök.

  1. Håll dig borta från solen – Följ din läkares råd för att undvika solexponering före och efter behandlingen. När du går ut, applicera ett brett spektrum solskyddsmedel med SPF30.
  2. Undvik brun-utan-sol –  Undvik solfria hudkrämer som gör din hud mörkare. Din läkare kan också ordinera en hudblekningskräm om du nyligen har skaffat en solbränna eller om du har mörkare hud.
  3. Undvik andra hårborttagningsmetoder -Plockning, vaxning och elektrolys kan störa hårsäcken och bör undvikas minst fyra veckor före behandling.
  4. Undvik blodförtunnande mediciner – Fråga din läkare om vilka mediciner, såsom acetylsalicylsyra eller antiinflammatoriska läkemedel, du bör undvika före proceduren.
  5. Behandlingsområde för hårborttagning – Trimning och rakning rekommenderas dagen före laserbehandling. Det tar bort hår ovanför huden som kan resultera i hudskador på ytan från brända hårstrån, men det lämnar hårstrån intakt under ytan.

Om du har problem med känslig hud eller andra relevanta problem så är det alltid en bra idé att nämna detta innan behandlingen påbörjas.

 

2 svar på ”Permanent hårborttagning i Stockholm”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.