Tatueringsborttagning Stockholm

Tatueringsborttagning är en medicinsk procedur som använder en koncentrerad ljusstråle (laser) för att ta bort oönskade tatueringar. Vid tatueringsborttagning med laser i Stockholm avger en laser ett ljus som absorberas av pigmentet (melanin). Ljusenergin omvandlas till värme.

Är tatueringsborttagning med laser permanent?

Även om Tatueringsborttagning med laser effektivt i Stockholm fördröjer kan det resultera till ärrbildning. Flera Tatueringsborttagningsbehandlingar behövs för initial tatueringsborttagning, och underhållsbehandlingar kan också behövas.

Tatueringsborttagning med laser används för att ta bort oönskade tatueringear.  Det är dock möjligt att behandla tatueringar i nästan alla områden, förutom ögonlocket eller omgivande område. Hud med tatueringar bör inte heller behandlas.

Hur kan du förbereda dig för din tatueringsborttagning

Om du är intresserad av Tatueringsborttagning med laser i Stockholm så kan det vara bra att göra följande innan ditt besök.

  1. Håll dig borta från solen – Följ din läkares råd för att undvika solexponering före och efter behandlingen. När du går ut, applicera ett brett spektrum solskyddsmedel med SPF30.
  2. Undvik brun-utan-sol –  Undvik solfria hudkrämer som gör din hud mörkare. Din läkare kan också ordinera en hudblekningskräm om du nyligen har skaffat en solbränna eller om du har mörkare hud.
  3. Undvik andra hårborttagningsmetoder -Plockning, vaxning och elektrolys kan störa hårsäcken och bör undvikas minst fyra veckor före behandling.
  4. Undvik blodförtunnande mediciner – Fråga din läkare om vilka mediciner, såsom acetylsalicylsyra eller antiinflammatoriska läkemedel, du bör undvika före proceduren.
  5. Behandlingsområde för hårborttagning – Trimning och rakning rekommenderas dagen före laserbehandling. Det tar bort hår ovanför huden som kan resultera i hudskador på ytan från brända hårstrån, men det lämnar hårstrån intakt under ytan.

Om du har problem med känslig hud eller andra relevanta problem så är det alltid en bra idé att nämna detta innan behandlingen påbörjas.

 

Lämna ett svar